Primerapartij wo. 9 juni 2021

Met een week vertraging werd op woensdagavond 9 juni de Primerapartij in Bolsward verkaatst. Een ledenpartij voor senioren van kaatsvereniging Bolsward. Sponsor van deze partij is Primera Bolsward.

Zoals elke keer met deze partij kaatste iedereen drie keer en degene met de meeste punten voor werd beloond met een krans. Deze keer waren de 31 opgekomen kaatsers ingedeeld in vijf klassen. Het weer werkte mee zodat de partij snel kon worden afgehandeld. Dat moest ook wel, want om 22.00 uur moesten de prijzen zijn verdeeld.

A-klasse

In de A-klasse ging de prijs naar jarige job Ane-jan Knol. Zijn verjaardag kreeg zo een extra feestelijk karakter met de krans. Ane-jan won al zijn drie partijen. Tweede werd Julian Faber en de derde prijs was voor Jelle Cossen.

B-klasse

Rutger Vallinga werd beloond met de krans in de A-klasse. Zijn drie gekaatste partijen werden alle omgezet in winst. Tweede met een nipt verschil met nummer drie werd Idske Zijlstra. De derde prijs was voor Roel Venema.

C-klasse

Jeen Houtsma won twee partijen en verloor eentje met 5-5. Zodoende kwam hij tot 19 punten. Jan de Boer en Jaap van der Wal behaalde beiden een puntje minder. Aangezien Jan de Boer een eerst minder tegen had dan Jaap was de premie voor Jan.

Jongens:

Ook bij de jongens was er niemand die al zijn drie partijen in winst omzette. Yorma Elzinga en Kees Bekema kwamen beiden tot 18 punten. Kees had een eerst meer tegen, zodat de krans naar Yoram ging.

Meisjes

Lisanne Leijenaar won al haar drie potjes en kwam zo in bezit van de krans. De strijd om de tweede plaats was een stuk spannender. Er waren drie meisjes met 17 punten voor, zodat de tegeneersten het verschil moest bepalen. Noa Elzinga had 13 eersten tegen en de andere twee 14 en 16. Noa kreeg zo de tweede prijs.

• DSC03240

• DSC03247