Commissie seizoen 2018

Wallball is een kaatsvariant voor iedereen: meisjes en jongens, jong of oud. Iedereen kan op zijn/haar niveau plezier en succes beleven aan dit spel. Het is een erg intensieve sport waarbij je vrijwel al je spieren gebruikt (en dat zul je de eerste keren merken ook!) Dus behalve een flitsend, competitief spel, is het ook nog prima geschikt als fitnesstraining.

Nog nooit gedaan? Geen probleem! Het wallball is snel te leren en heeft simpele spelregels.

Voor seizoen 2018 is er voor de jeugd en de senioren een trainings- en wedstrijdprogramma samengesteld:

• Op maandagavond is er een muurkaatstraining voor de jeugd, per avond krijgt één categorie training.
  • Eén keer per maand wordt voor de jeugd op woensdagavond een toernooi georganiseerd.
  • Op donderdagavond is er vanaf 19.00 uur een vaste inloopavond voor de senioren, waarbij iedere keer een trainer aanwezig is om de spelregels uit te leggen. Marike Beckers en Gert-Jan Abma fungeren als trainer, eventueel aangevuld met een gasttrainer.
  • Eén keer per maand wordt er op donderdagavond een toernooi georganiseerd voor de senioren.

Het minimaal aantal deelnemers voor een toernooi is vier. Met vier kaatsers kan een compleet toernooi worden georganiseerd met zowel een enkel- als dubbelspel. Met wisselende partners kan een halve competitie worden gespeeld. Iedereen speelt dan met en tegen elkaar. Wanneer bij de deelnemers nog genoeg energie over is, kan er ook nog een halve competitie enkelspel worden gespeeld.

De volledige Wallball-wedstrijdagenda voor de jeugd en senioren staat vermeld in clubblad ‘de Opslag’ en hier op de website.

De datums en tijden van de diverse activiteiten staan ook op de website van KV Bolsward. De inleg voor een toernooi bedraagt voor de jeugd € 1.50 en voor senioren € 3,-. Naast de georganiseerde activiteiten is het ook mogelijk om wekelijks een uurtje een balletje te slaan. Het grote voordeel van muurkaatsen is dat het beoefend kan worden op een zelf gekozen tijdstip. Alles wat je nodig hebt om wallball te spelen is een flinke dosis enthousiasme, een paar vrienden die dat met je delen en een bal. Het speelveld ligt immers al klaar, maar je moet wel in het bezit te zijn van een sleutel (verkrijgbaar tegen betaling van een borgsom van € 7,50) van de deur naast de kaatsmuur op ‘t Oordje.

Alle kaatsliefhebbers veel spelplezier toegewenst bij het beoefenen van wallball!

Wallball-commissie

Marike Beckers