Vriendenpartij op zondag 28 juli 2019

Op zondag 28 juli a.s. staat de Vriendenpartij op het programma bij kaatsvereniging Bolsward. Na de Zachte Bal-PC in Franeker, het Lanenkaatsen te Harlingen en het Straatkaatsen op de Bargefenne willen we deze populaire kaatsvariant ook introduceren op ’t Oordje.

De naam van deze Vriendenpartij zegt het al: gezelligheid en het kaatsen staan centraal.

Eigen leden nodigen vrienden/vriendinnen uit die niet lid zijn van KV Bolsward of geen actief lid meer zijn binnen onze kaatsvereniging. Deze dag is bedoeld om op een ongedwongen laagdrempelige manier kennis te maken met deze prachtige Friese sport en te ontdekken hoe gezellig het is op ’t Oordje.

Voor degene die nog nooit heeft gekaatst of voor wie het een vergeten sport is geworden, mag deze kans niet voorbij laten gaan.

Wat is de Vriendenpartij nu precies?

1. Je geeft je op met een A-, B- en C-maat. Twee B-maten met een C-maat is toegestaan. Ook drie C-maten zijn toegestaan. Het ideale partuur bestaat uit een man, een vrouw en een niet kaatser.
2. Eén maat van het partuur is lid van onze kaatsvereniging.
3. Minimaal twee maten van het partuur wonen in Bolsward.
4. Deelname eigen leden vanaf 14 jaar.
5. De niet meer actieve leden van KV Bolsward moeten worden uitgenodigd door actieve leden van KV Bolsward om een partuur te formeren. Ook sportieve buren, kennissen of vrienden kunnen worden uitgenodigd. Hierbij gaat de voorkeur uit naar Bolswarders.
6. Een lijst met namen van oud leden of niet meer actieve leden van KV Bolsward is ter inzage bij het bestuur.
7. Er wordt gekaatst met de zachte bal.
8. Het speelveld is een pupillenveld (36 meter lang). Het perk is 16 bij 3½ meter.
9. Er mag alleen via een stuit worden bovengeslagen. Rechtstreeks boven geldt als een kwaadslag.
10. De inleg is € 10,00 per persoon, incl. 2 belegde broodjes, een kop soep, een broodje worst/bal, koffie bij ontvangst en twee consumpties.
11. Er wordt gekaatst met een afvalronde.
12. Voor de verliezers van de afvalronde is er de mogelijkheid om kennis te maken met het muurkaatsen.

Geef je massaal op voor dit nieuwe initiatief!