EXTRA algemene ledenvergadering

Op dinsdag 30 september 2014 zijn er in de kantine twee extra algemene ledenvergaderingen. Deze vergaderingen zijn nodig omdat:

1. de statuten gewijzigd moeten worden;
  2. de gemeente de kleedaccommodatie in eigendom wil over dragen aan onze vereniging.

Wijziging statuten

De huidige statuten zijn van 1979 en zijn hopeloos verouderd. Zo is niet precies geregeld wat de bevoegdheid van het bestuur en de ledenvergadering is. Daarnaast is niet goed geregeld welke straffen het bestuur een lid kan opleggen.statuten 2014

Notaris Troost heeft voor ons nieuwe statuten gemaakt. Voor dat deze van kracht worden moet de ledenvergadering deze statuten goedkeuren. Daarna kunnen we naar de notaris om de handtekeningen te zetten.

Privatisering kleedaccommodatie

Via een recht van opstal waren wij als kaatsvereniging al eigenaar van de kantine en de voormalige bestuurstent (nu stalling maaimachine). De gemeente Súdwest-Fryslân wil nu ook de resterende gebouwen in eigendom aan ons overdragen. Het gaat dan om de kleedaccommodatie en de berging. Hiervoor betaalt de gemeente een afkoopsom, omdat het dak moet worden vernieuwd en gesaneerd. Op het dak liggen nl. asbestplaten. Het is de bedoeling dat deze werkzaamheden nog dit jaar worden uitgevoerd.

Om de kleedaccommodatie in eigendom te krijgen is een besluit van de algemene ledenvergadering noodzakelijk. Degenen die de onderhandelingen voor onze vereniging met de gemeente hebben gedaan, Koos van der Veen en Ane Norder, zullen een toelichting geven.

Zoals iedereen heeft kunnen zien zijn we al wat begonnen met noodzakelijk onderhoud uit te voeren.

Voor beide agendapunten geldt dat minimaal 75% van de stemgerechtigde leden aanwezig moet zijn. Is dit niet het geval dan vindt er een tweede algemene ledenvergadering plaats. Deze is op dezelfde dag (30 september 2014) en begint om 21.00 uur.

Ieder meerderjarig lid krijgt nog persoonlijk een uitnodiging voor deze extra algemene ledenvergaderingen. De stukken komen binnenkort op deze website te staan.

Kaatsvereniging-embleem