Boalserter keatswykein 2014 op 11, 12 & 13 juli

PERSBERICHT

Boalserter keatswykein 2014 op  11, 12 & 13 juli.

Een weekend van topkaatsen en gezelligheid, dat is het Boalserter keatswykein, dit jaar van vrijdag 11 juli tot en met zondag 13 juli.

Hét weekend waarin Kaatsvereniging Bolsward de inwoners van Bolsward en omgeving de kans biedt om –gratis toegankelijk– de kaatselite van Friesland te bewonderen, maar ook zelf de kaatssport te beleven. Dit alles in een sfeervolle ambiance met na afloop live muziek.

Vrijdag 11 juli, Hoofdklasse Dames uitnodiging

Het  Boalserter keatswykein wordt geopend door de hoofdklasse dames die om 15:30 beginnen. Tot nu toe zijn het dit seizoen twee ex-Bolswarders die bij de Dames hoofdklasse de top aanvoeren: Leonie van der Graaf uit Berltsum en Fenna Zeinstra nu wonend in Sneek. Als de dag van gisteren herrinneren wij ons nog de overwinning van deze beide dames voor Bolsward op de eerste Ald-Meiers in Hitzum in 2000. In deze categorie heeft Bolsward nu twee kaatsters, Feikje Bouwhuis en Marike Beckers, die heel regelmatig aan deze wedstrijden meedoen. We hopen dat beide dames hoog genoeg in de ranking staan om een optreden in hun thuisstad te garanderen. Vorig jaar werd deze partij gewonnen door Marije Hiemstra (Easterein), Geke de Boer (Wergea) en Leonie van der Graaf (Berltsum).

Zaterdag 12 juli, Súdwest-Fryslân Kaatspartij – Ongewoon gezellig!

Op zaterdag staat alweer de eerste lustrumeditie van de Súdwest-Fryslânpartij op het programma. Destijds het eerste burgerinitiatief rondom de vorming van de gemeente Súdwest-Fryslân en inmiddels een succesnummer gezien de vele positieve reacties en de stijgende lijn deelnemers, sponsoren, bezoekers en organisatoren. Ook dit jaar is de wedstrijd weer verbeterd rondom de thema’s Striid, Wille en Feest.

Striid. Daar hoort het om te gaan in het kaatsen. Ieder op zijn eigen niveau hoort te strijden om de krans, vandaar dat we in zoveel mogelijk categoriën kaatsen. Inclusief een aparte damesklasse en verliezersronde. Kaatsers hebben daarbij de vrijheid om hun voorkeursklasse aan te vragen en kunnen een eigen partuursponsor aandragen.

Wille. Een kaatspartij moet een belevenis zijn. Niet alleen voor kaatsers, maar ook voor bezoekers, jong en oud. Vandaar individuele –vaak ludieke– prijzen, een versnapering voor het publiek en  een springkussen, speeltuin en knutselhoek voor de kinderen. Overigens is een aantal van de te winnen prijzen ook belevenissen in onze gemeente, het oorspronkelijke thema van de partij.

Feest. Tenslotte hoort ook feest bij kaatsen. Met vanaf de halve finales en na afloop live muziek op het bordes van de feesttent in de sfeervolle kaatsarena op ’t Bolswarder Oordje.

Met een flinke uitbreiding van de organisatie naar 9 personen, een eigen facebookpagina en nu alweer tientallen sponsoren staat de kaatspartij alweer flink in de steigers voor een nieuw succesnummer.

Foto-impressies, verslagen, klassement allertijden, aanmelden en overige informatie is allemaal te vinden op de eigen website (www.swfpartij.nl). Je vindt ons ook op twitter (@swfpartij) en op facebook voor actuele informatie.

Zondag 13 juli 11:00, Heren Hoofdklasse vrije formatie: bekijk onze lokale helden

Vorig jaar werd deze partij verrassende gewonnen door Tjisse Steenstra, Jacob Wassenaar en Cornelis Terpstra. Voor Cornelis werd de dag nog mooier. Hij werd na afloop van de partij tot koning van de partij gekroond. Dit was zijn eerste koningstitel nadat hij een ernstig ongeluk bij het kite-surfen overkwam dat hem jaren aan de kant hield bij het kaatsen. Dat het succes in Bolsward niet eenmalig was bleek wel op het optreden een aantal weken later van dit partuur op de PC van dat jaar.

Bij de elite van het Friese kaatsen geven onze lokale helden regelmatig acte de presence. Peter van Zuiden, Hendrik Bouwhuis en Hendrik-Jan van der Velde laten zich regelmatig bij de elite zien dit jaar. Tot aansprekende resultaten is het nog niet gekomen, maar ‘we komen er aan’.

Ook mogen we ons gelukkig prijzen dat ‘onze’ PC-koning, Thomas van Zuiden, van 2012 weer op de weg terug is na een door blessures mislukt seizoen 2013. Afhankelijk van de ranking verwachten we toch wel dat een paar Bolswarders ons keatswykein met een optreden zullen vereren. Lokale helden horen in elk geval bij de eigen vereniging op te treden.

In Bolsward zijn we van mening dat iedereen de kaatselite van Fryslân vrij toegankelijk moet kunnen zien. Dat geldt natuurlijk nog meer voor de ‘lokale helden’. Vandaar dat ook dit jaar de entree het hele weekend gratis is: en dat al sinds 2010. Daarnaast heeft een speciale commissie er voor gezorgd dat er wat nieuws op ’t Oordje is te beleven: Janneke om iedereen welkom te heten en hebt u de rode loper al gezien? Een rode loper betekent dat u welkom bent in Bolsward!

Naast onze toppers denkt kv Bolsward ook aan de jeugd. Meer dan 100 jeugdleden zijn lid van de vereniging en dat resulteerde erin dat we behoudens de meisjescategorie dit jaar op alle bondswedstrijden waren vertegenwoordigd. Tot prijzen leidde dat dit jaar nog niet, maar we komen er aan!. Voor dit werk mogen we onze jeugdcoördinator Rinze Steneker wel dankbaar zijn. Het is vooral hij dit het elan onder de jeugd in Bolsward terug bracht.

Tot ziens op ’t Oordje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.